Lugn morgon!

I dag tog Christian Vilhelm till dagis, LYX!!!!
Jag gick dock upp med lilleman och åt frukost medan Christian gjorde sig i ordning. Vilhelm ska åka till skogen med dagis och skulle därför vara på plats lite tidigare och då passade det bra att Chrsitian tog med honom på väg till jobbet. Älsklingen jobbar i Norrköping den här veckan.
SÅ nu får jag några extra timmar för mig själv och ska gå igenom morgontidningarna och nätet och sedan vila!
Hoppas ni alla får en bra dag!

Försök till att få igång det hela!

På torsdag (en dag före BF) ska jag testa fot-zon-terapi med inriktning att försöka få igång förlossningen! Min massör kan lite av det där och skulle sedan vi sågs förra veckan konsultera sin lärare i Danmark för mer utförlig massage på fötterna. Testade lite förra gången och det är VERKLIGEN ingen skönmassage man utsätts för, hon trycker hårt och länge på vissa punkter under foten och vid hälsenan.... AAAJJJ!! Men det är lite kul om det funkar (fast man vet ju inte om det är just det som gör att det kommer igång om det nu kommer igång, men jag ska testa iaf!!!)

3-års-trots på HÖG nivå! Hela COOP tittade!!!!!

I går fick Vilhelm "psykbryt" på Coop Saluhallen och ja, jag visste faktiskt inte vart jag skulle ta vägen riktigt. Hela kön tittade och såg förfärade ut där ungen låg och skrek hysteriskt på golvet när jag skulle betala.... Allt gick bra fram tills när jag packade upp de kanske 20 varorna på bandet ur den lilla vagnen som V glatt fått köra på eget manér genom affären. Vet faktiskt inte vad som hände men han bara började illvråla, kasta sig på golvet, snoret skvätte och tårarna likaså. Där stod jag, försökte packa upp de sista sakerna på bandet hållandes en åklande och hulkande V på golvet (ser ni synen??) Lyckas få ungen under armen och betala med kortet. Behöll lugnet och försökte lugna honom men det var omöjligt. Frågade om han ville hjälpa till att packa varorna och det ville han genom att ta tag i mjölk- och grötpaket och bara slänga iväg..... Så där stod jag med V ålandes på kanten på kassan där man packar och kunde helt enkelt inte släppa honom. Kund för kund gick förbi, en körde sin vagn irriterat rakt in i vår lilla vagn som stod ivägen.... Försökte få i lite varor i kassen men det var omöjligt.... Till slut kom personalen med klubbor och choklad (de frågade om det var ok och ja bara;: JAAAA!) då lugnade han sig och jag kunde packa i..... Nä fy vilken upplevelse!!! EN av kunderna sa lite skämtsamt: Hörrudu, det där kan få igång värkarna på dig" och jag skrattade nåt i stil med att "det skulle ju visserligen inte vara helt fel...:" Hua!!!!
Försökte fråga efter vad felet var men han kunde inte svara och det var väl egentligen inte vad jag menade att han skulle behöva svara på, men han fick en chans iaf.. 3-års-trots på HÖÖÖG nivå!!!!

Vilhelm och pappa på sälsafari


Vilhelm och gravid mamma


Vecka 39+1 tjock och go!!!


Tipsprommis = söndagstradition

Har precis avklarat en 3 kilometer lång tipspromenad i Vrinenviskogen med familjen. Det tog "bara" två timmar, skönt att det lugnt och få mycket frisk luft! Vilhelm har lekt i skogen och sprungit omkring, det känns verkligen som att han utforskar och fantasin flödar.... Han dammsugar med kvistar, hittar "skjutare" lite varstans och plockar blåbär (på riktigt då!). Nu är Christian och köper till ärtsoppa och pannkakor, Vilhelm kollar på Pippi Långstrump och jag slöar i soffan. Är riktigt skönt slut, det ska bli gött med lite mat och sedan vila välförtjänt (om nu lilleman går med på det men jag tror han däckar i soffan efter lunch!)

Vecka 38+6

I morgon går vi in i gravvecka 40. Sista veckan (förhoppningsvis). I dag var det åter kontroll hos BM och hjärtslagen var bra, BM trodde, av storleken på min mage att döma, att bebisen inte skulle väga över 4 kilo. Vi får väl se??? Jag har börjat få kniviga värkar nere i magen, det är precis som att magen föser bebisen neråt för jag känner hur det "åker neråt", att andningen blir lättare en liten stund, sedan sticker det till som knivar neråt och sedan går det över. Så där kan det stå och "slå" ett par gånger på kvällen och varje gång blir jag lika uppfylld: GÅ HÅL NU DÅ HINNA!!!! Men sen slutar det och jag vaknar på morgonen efter, ff tjock och gravid.... Haha, ett enda väntande detta på något man inte har en aning om när det ska ske...

Just nu är det lite vila som gäller, Vilhelm tittar på tv och har fått lite kex och ett par godisbitar (tjyvstart på fredagsmyyyyys) och snart ska vi åka till huset och se när de vi köper av tömmer poolen så vi vet hur det går till!

Tjenix!


Jag & Anna Anka!!

Jag vet inte, men jag tror att det är det rätta "jag" som kommer fram när jag har några timmar ledig tid: Jag tänker skönhet, jag tänker lyx och jag tänker flärd :-) HAHA! Detta innefattar massage och att få gå och titta i affärer helt för mig själv och i dag betyder det frans- och brynfärg! Kanske skulle jag passa som amerikansk hemmafru ändå? Är ni fortfarande mina vänner då? Hihi.
Lite kul är det allt. Men jag tror att det är lite nyhetens behag oxå, möjligheten att kunna springa runt på dessa saker. Så kul är det nog inte i längden.....

Du underbara massage!

I dag kom vi iväg väääldigt sent till dagis (tio i tio lämnade jag). Vilhelm har vaknat helt rosenrasande två gånger i natt och slagits omkring sig och skrikit. Vet inte om han drömt mardrömmar för han vägrade svara på varför han gjorde som han gjorde. Till slut somnade han om båda gångerna efter att jag berättat en saga för honom om kompisen Oskar på gården och hur hans mamma bjöd på bullar och saft.... Sötis.
Hur som haver så var han så klart jättetrött i morse och det är ju väldigt skönt att inte ha en tid man MÅSTE passa så han fick sova till nio, då vi egentligen har lämningstid. Fick upp honom genom att locka med att tomtenissarna lagat tomtegröt till honom (han älskar tomtegröt!) och då sken han upp! Nissarna var visst tidiga till familjen Nilsson/Andersson i år, haha!

Nu ska jag snart iväg på massage. Åh vad det är skönt och lyxigt att bara få ligga där och få denna otympliga gravida kropp knådad av ett proffs! Ser fram emot det massor!

Har fått en massa bra tips på 3-års-presenter. TACK!

* pussel
* spel
* bollar och mål
* handtag till cykel som låter som en racer mc
* dinosaurier
* litet bord + stolar


Presenttips till 3-åring

Vilhelm fyller ju snart 3 år och snart ska vi på ett annat 3-års-kalas. Har funderat lite på vad en tre-åring kan tänkas vilja ha och eftersom jag är så dålig på att komma på saker, eller iaf minnas vad jag kommit på, så skriver jag ner lite här och nu när jag har tid att bara sitta och tänka :-)


* Utklädningskläder
* Stafli
* Tågbana


Ja, det var alles för denna gång. Fyll gärna på med förslag!!


Vad såg vi på i går? APOR!!!!

I morse när vi vaknade frågade jag om Vilhelm kom ihåg vad det var vi gjorde i går kväll? Han funderade ett tag och så kom det: TITTADE PÅ APOR, MAMMA!!!!
Alla som är något sportintresserade förstår precis det elaka/komiska i detta uttalande :-)


Vill aldrig mera gå på fotboll...

I kväll gick jag och Vilhelm på IFK. Har inte varit på en enda match i år och tänkte att ska det bli av i år är det nog nu.
Han var helt exalterad över att få åka spårvagn, köpa biljett och sätta sig på sin plats. Sen började matchen. Och Vilhelm satt still i sex minuter. Sedan ville han gå lite i trapporna, sa han, och såg en mycket bättre plats högre upp. Jag försökte på alla sätt få honom att sitta kvar och det gick ett tag, sen ville han ha korv. EFter 35 minuter var det definitivt korvdags, tyckte att han klarat det länge då :-)
Sen gick vi upp och ner för trapporna i pausen, modern och den blivande 2-barns-modern blev till slut helt slut men när det var dags för avspark så var lilleman inte på humör längre. 15 minuter in i andra halvan var det tack och hej och spårvagnen nästa!! DÅ gjorde även Syrianska 2-0 så det gjorde inte så mycket.
Frågade om V tyckte det var kul att gå på fotboll. Svaret: Nej, mamma.
Vill du aldrig mer gå på fotboll? Svar: Nej, mamma.
Så kan det gå!!! Men jag tror han hade liiite kul iaf!

Puffpojkarna Vilhelm & Vidar!


Magen förbereder sig!

En vecka och fem dagar till BF: Jo tack, det märks!!! Magen är hård som sten, bebisen kickar hemskt hårt ibland och jag har....får.... gå på toa oftare än någonsin!!!! Läste att kroppen förbereder sig genom att "tömma" tarmen (så vackert uttryckt!) men att behöva vakna mitt i natten av att magen håller på och explodera och behöva springa upp för att hinna till toan, nja, så himla bråttom är det väl inte?? Hur som haver är det väl bara att stå ut, och jag får väl tänka positivt att det snart är dags för förlossning!
Nu ska jag se på de ensamma mammorna. Även om jag inte riktigt gillar den där blonda. Hon är lite too much for me!!!!


Välkommen till min blogg!

Hej!

Här kommer jag, en snart 2-barnsmamma, att blogga om livet som småbarnförälder och allt annat mellan himmel och jord. Många av mina vänner har egna bloggar så tja, varför inte??
I familjen finns Vilhelm, snart 3 år och min sambo Christian. 2 skrikande undulater som lystrar till namnen Sesjufine och George finns oxå. Och så jag då, och lillkrypet i magen! Till vardags jobbar jag som reporter på ena dagstidningen här i stan. Men just nu är jag mammaledig och väntar på ankomsten!


RSS 2.0